Опроштај од Шабана Шаулића

Певач народне музике Шабан Шаулић, који је пре пет дана настрадао у саобраћајној несрећи у Немачкој, сахрањен је у Алеји заслужних грађана на београдском Новом гробљу. Претходно су се од "краља народне музике", како су певача током каријере називали медији и поштоваоци, на комеморацији у Скупштини града опростили породица, пријатељи и колеге.

Последњи поздрав трагично настрадалом певачу упутили су породица, пријатељи, колеге, сарадници и више хиљада поштовалаца његове богате певачке и композиторске каријере.

Говора на сахрани није било, а Шаулића су музиком испратиле колеге Миша Мијатовић, Мирко Кодић и Александар Аца Софронијевић. 

Ковчег је спуштен уз звуке Шаулићеве песме "Не плачи душо". 

Шабанов син Михајло захвалио је свима који су дошли на сахрану његовог оца.

"Мој отац данас није отишао докле год је његове музике и докле год се сви подсећамо на њега и његову душу он ће живети са нама. Хвала вам што сте дошли да испратите нашег краља, оца, кума, деду... Нека му је вечна слава", поручио је Михајло.

Претходно је одржана комеморација у Скупштини града Београда. О раскошном гласу, али и о скромном и једноставном човеку који је волео фудбал, дружење и пецање и за којим тугује цео Балкан говорили су најближи сарадници и познаваоци.

"Када је певао веровали сте му, јер је у песму уносио своју танану душу. Створио је толико личан стил да нико није могао да га копира. Почео је каријеру јако млад и сарађивао са многим истакнутим уметницима. Његове очи биле су огледало његове душе, искриле су када је био весео и радостан, баш га тако памтимо, тешко ће нам бити, али остаће његова песма", поручио је Драгиша Голубовић, председник СЕМУС-а.

Од Шаулића се опростила и његова колегиница и пријатељица Зорица Брунцлик. 

"Када је у недељу као бомба одјекнула вест да си трагично настрадао, више ништа није било исто. Завладала је неверица. Наши људи тугују у целом свету, тугује регион. Породица је неутешна. Ти си био мој певач, за сва времена, путуј са анђелима наш поносу и нека ти је вечна слава", истакла је Зорица Брунцлик.

Aутор највећих Шабанових хитова Раде Вучковић рекао је да је Шабан доводио песме до савршенства.

"Најлепше своје мелодије и текстове написао сам за тебе. Песме си доводио до савршенства и само си ти то могао, зато што си једини, јединствен и непоновљив. Био си добар, поштен и скроман човек, јер ни сам ниси знао колико си велики", истакао је Вучковић.

"Како ти уопште можеш отићи? Како, кад су песме које си изнедрио током пола века живота са музиком већ одавно бесмртне", поручио је Горан Јовановић, менаџер Шабана Шаулића.

Сузе и јецаје у скупштинском здању прекидале су Шабанове песме, пуштен је и видео са сликама из породичног живота, а скуп је завршен дугим аплаузом. 

Отишао је један од највећих певача народне музике – Шабан Шаулић. Прву песму "Дајте ми утјеху" објавио је са 18 година. Следе хитови на тридесетак албума и више од 20 сингл плоча. Утихнуо је глас Шабана Шаулића, али његове песме слушаће се још дуго.

Број коментара 22

Пошаљи коментар
Види још

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 25. април 2024.
9° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво