Штрајк дела запослених у Градском центру за социјални рад

Део запослених у Градском центру за социјални рад у Београду данас је ступио у штрајк, а у тој установи кажу да процес рада функционише и да ће сви Београђани који се обрате центру добити адекватну помоћ и подршку запослених.

У штрајк је ступио синдикат "Независност" који у саопштењу наводи да је одлуку да ступи у штрајк донео због тешког материјално-финансијског положаја запослених, нагомиланих нерешених проблема и непостојања сарадње Секретаријата за социјалну заштиту са Синдикатом, увећања обима посла без обезбеђивања довољног броја извршилаца, тешких услова рада...

Они наводе да након покушаја да се преговорима са послодавцима избегне штрајк, али да су, како тврде, изостала "конкрета, извесна и орочена решења" већине штрајкачких захтева, донета одлука о ступању у штрајк.

Из синдиката поручују да ће од послодаваца током штрајка захтевати, између осталог исплату укупних потраживања у претходне три године, обезбеђивање довољног броја извршилаца у складу са порастом обима и сложености послова из оквира јавних овлашћења, побољшање услова рада, одговорнији приступ и редовно, квартално састајање и сарадња са Синдикатом.

Градски центар за социјални рад у Београду је, поводом штрајка, саопштио да процес рада у тој установи функционише и те да ће сви Београђани који се обрате центру добити адекватну помоћ и подршку запослених.

Директорка Градског центра за социјални рад у Београду поводом најаве штрајка прошле недеље, одржала је састанак са представницима тог синдиката ради преговора и постизања договора о њиховим захтевима и изналажења најбољег могућег ресења за запослене , наведи се у саопштењу из ове установе и додаје да је постигнут споразум "у вези са испостављеним штрајкачим захтевима у односу на послодавца".

У Градском центру за социјални рад у Београду, осим синдиката "Независност", делује и већински Синдикат запослених у социјалној заштити који се није прикључио штрајку и штрајкачким захтевима.

Тај синдикат је у саопштењу навео да његови чланови не подржавају штрајк јер су неки од захтева већ испуњени и пре почетка штрајка, док су остали у процедури решавања.

Наводе да су јуче имали састанак са помоћницом ресорног министра Сузаном Мишић, а данас са градском секретарком за социјалну заштиту Наташом Станисављевић и да су одлуку да не подрже штрајк донели након тих разговора.

Они сматрају да је штајк крајње непримерен, како према корисницима услуга градског центра за социјални рад, тако и према запосленима и осталим учесницима у преговорима са надлежнима.

Штрајк није подржала ни "Заједница синдиката Србије", чији је члан поменути Синдикат запослених у социјалној заштити.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 20. септембар 2024.
21° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи