У марту нови конкурс за рад у Немачкој

Нови конкурс – други од три планирана за 2019. за запошљавање медицинских сестара и техничара општег и педијатријског смера у Немачкој биће крајем марта, објавио је ГИЗ у оквиру чијег програма "Triple Win" се организује одабир кандидата.

Оглас се односи и на кандидате из БиХ, Туниса и Филипина, а како је наведено у циљу попуњавања радних места у Немачкој, а због тога што на тржишту рада управо у тим земљама има вишак медицинског особља.

Немачка ће, према проценама експерата да 2025. имати потребу за 150.000 нових медицинских сестара и техничара, наводи ГИЗ – Немачка агенција за међународну сарадњу. Стога Пројекат "Triple Win" предвиђа до три конкурса годишње.

И преостала два позива биће објављена на сајту Националне службе за запошљавање.

Следећи конкурсни рок је од 27. марта до 26. априла, а последњи, трећи од 21. августа до 4. октобра.

"Triple Win" пројекат кандидатима у првом тромесечју од доласка у Немачку пружа подршку и прати њихову интеграцију преко интеграционог саветника.

Пројекат се спроводи на основу Споразума о посредовању и привременом запошљавању радника, држављана Србије у Немачкој из 2013.

Први конкурсни рок у овој години био је отворен до 19. јануара, а сходно томе интервју се данас одржава у Крагујевцу, а сутра у Београду.

Уз диплому о образовању, пожељно је да кандидати имају предзнање из немачког, идеално Б1 ниво знања.

Од покретања пројекта у Србији 2012. године 660 медицинских сестара и техничара општег и педијатријског смера добило је посао у Немачкој.

Број коментара 2

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

недеља, 22. септембар 2024.
15° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи