Смене и оставке у здравству Војводине

Петар Сланкаменац поднео је оставку на место директора Клиничког центра Војводине, док је Јадранка Јовановић Приврдоски разрешена дужности директора Института за здравствену заштиту деце и омладине Војводине.

Покрајинска влада је на данашњој седници прихватила оставку коју је поднео директор Клиничког центра Војводине Петар Сланкаменац, потврђено је РТС-у у Секретаријату за здравство.

За вршиоца дужности директора Клиничког центра Војводине, на период од шест месеци, влада је именовала редовног професора Медицинског факултета у Новом Саду Едиту Стокић, специјалисту интерне медицине – ендокринолога. 

Такође, на данашњој седници Покрајинска влада је разрешила дужности директора Института за здравствену заштиту деце и омладине Војводине у Новом Саду Јадранку Јовановић Привродски.

За вршиоца дужности директора Института за здравствену заштиту деце и омладине Војводине, такође на период од шест месеци, влада је именовала Јелену Антић, специјалисту дечије хирургије.

Подсетимо, Агенција за борбу против корупције прошле године је изнела јавну препоруку за разрешења Петра Сланкаменца јер је на место лекара Клинике за ендокринологију запослио своју ћерку Соњу Сланкаменац.

Он је, наиме, од укупно 126 кандидата који су испуњавали услове конкурса за пријем у радни однос примио своју ћерку, а да о сукобу интереса који је имао у наведеној ситуацији није обавестио Агенцију за борбу против корупције.

Он је тада негирао наводе да није на време обавестио Агенцију и истицао да никакву корист није имао од тога што је његова ћерка запослена у КЦВ и да су свима под једнаким условима доступна сва радна места.

Сланкаменац, иначе специјалиста неуропсихијатрије, је на место директора именован септембра 2016. године. Према наводима медија, Сланкаменцу је остало неколико месеци до пензије.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 28. март 2024.
19° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво