Директор "Железница" после истека мандата поднео оставку

Генерални директор "Железница Србије" Мирослав Стојчић поднео је оставку на ту функцију. Стојчићу је истекао мандат 17. јануара.

У Министарству грађевинарства, саобраћаја и инфраструктуре Танјугу је потврђено да је Стојчић поднео оставку.

Стојчић је упутио допис Влади Србије, Министарству, као и председнику Скупштине "Железница Србије" а. д. у коме их обавештава да подноси оставку.

Он наводи и да се његов мандат завршио закључно са 17. јануаром ове године.

Подсећа да је на дужност генералног директора ступио пре четири године конкурсним решењем и наводи да је његов мандат "био и остао условљен проблемима који онемогућавају даљу реализацију процеса реструктурирања железничког сектора, бар из позиције бројних чинилаца суженог деловања службе".

Као разлоге за подношење оставке између осталог наводи неусаглашеност Статута "Железница Србије" а. д. да Законом о јавним предузећима, немогућност располагања имовином Железница Србије, блокаду жиро-рачуна у износу од 767.700.313, 92 динара.

У Министарству грађевинарства, саобраћаја и инфраструктуре Танјугу је речено да се предузеће "Железнице Србије" а. д. не бави управљањем железничким пројектима и инфраструктуром на железници већ наслеђеним дуговима српских железница и имовином.

Такође кажу да су ти процеси при крају и да се испуњавају услови за гашење тог предузећа.

Иначе, српске железнице су раније подељене на четири предузећа: "Инфраструктура железнице Србије", "Србија-воз", "Србија-карго" и "Железнице Србије" а. д.

Стојчић је на ову позицију постављен 17. јануара 2015. године.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 28. март 2024.
21° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво