Нова паркинг зона олакшава паркирање грађанима који живе у центру

У новој А односно лила зони паркирања максимално задржавање ограничено је на 30 минута и обухвата 650 паркинг места а цена паркирања износи 100 динара, рекао је за РТС директор "Паркинг сервиса" Андрија Чупковић.

Према речима Чупковића на тај начин се изашло у сусрет грађанима који живе у близини а који нису имали где да паркирају.

Гостујући у Београдскох хроници Чупковић је демантовао руководиоце општине Стари град који су саопштили да ће станари улица које се налазе надомак нове љубичасте зоне, морати убудуће да се паркирају у зони која се налази 500 и више метара од места становања.

"Људи са општине Стари град се очигледно баве политиком а ми комуналним проблемима. Напросто, то није истина. Ми смо због пешачке зоне резидентима омогућили да за надокнаду од 475 динара месечно могу да се паркирају се паркирају у целој жутој зони укључујући и лила зону. Цене паркирања су остале исте као и време боравка у зонама а омогућили смо да се уз доплату продужи боравак у првој и другој зони. То смо увели због грађана који не могу да обаве своје обавезе за до сада предвиђемо време", рекао је Чупковић.

Када је реч о висини казне за неплаћено паркирање директор Паркинг сервиса сматра да то није превисоко.

"Висина казне од 1.870 динара је иста годинама а увели смо да се казна умањује за 50 одсто ако се плати у року од осам дана", рекао је Чупковић.

Што јавних гаража тиче све су реконструисане, сређена су паркиралишта а уведене су и карте која омогућавју да на три, пет или седам дана купите паркинг карту која важи за све јавне гараже у Београду, рекао је за РТС директор Паркинг сервиса Андрија Чупковић.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

понедељак, 23. септембар 2024.
16° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи