Помоћ Трајковићима, бољи живот за шесторо деце

Породици Трајковић у селу Понеш код Гњилана хуманитарна организација "Срби за Србе" обновила је кућу. Шесторо деце Трајковића сада имају кревете и основне услове за боравак.

Трајковићима је пре неколико година средствима косовске владе саграђена нова кућа, али је ширењем породице соба за спавање постала тесна и неусловна за живот.

"Деца нису имала где да спавају, па после ни ја, сви смо неусловно спавали", рекао је Миле Трајковић.

Услови живота породице Трајковић нису били једини проблем. Најстарији члан породице финансијски се довија како може. Миле каже да живе од минималца, и социјалне помоћи.

Трајковићи нису имали ни воду за одржавање хигијене.

У помоћ се најпре укључила Епархија Рашко призренска преко организације Мајка девет Југовића.

"Ситуација ће бити боља, ми ћемо се потрудити, јер су наши корисници, да се сви укључимо и да остане како је тренутно", рекла је Светлана Стевић, из организације "Мајка девет Југовића".

А да би Трајковићи имали нормалан живот ангажовали су се и у хуманитарној организацији "Срби за Србе". Помогли су довођење воде, опремили кућу, променили под.

Помоћ Трајковићима је део божићне акције пружања помоћи за 17 угрожених српских породица на Косову и Метохији.

"Испоручили смо помоћ у виду грађевинског материјала, једној породици трактор, некима животиње за узгој и алат за столарске радове породици у Гораждевцу, у зависности од тога шта коме треба да обезбедимо", истиче Стефан Јечменица из организације "Срби за Србе".

У припреми је и градња куће угроженој српској породици Ристић, такође у Косовком поморављу. У организацији "Срби за Србе" најављују наставак пружања помоћи, а до сада су за Косово и Метохију и Србе у региону прикупили средстава у износу од три и по милиона евра.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

субота, 21. септембар 2024.
14° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи