Стручњак за језике и борбу против тероризма

Марко Јорданов из Лебана надао се да ће после завршених специјалистичких студија на Факултету безбедности остварити дугогодишњи сан. Јављао се на десетак конкурса за рад у службама безбедности али до сада није успео. За мање од 20 хиљада динара сваког дана путује до планинског села Клајић где у истуреном одељењу лебанске основне школе "Радован Ковачевић" предаје енглески.

"Наравно да мени није ово крајњи циљ. Циљ ми је да се идаље бавим истраживањем тероризма И борбом против тероризма било у практичном или у научном смислу И од тога нећу одустати", каже Марко.

Иако се бави истраживањем феномена тероризма Марко је истовремено одговоран,савестан и добар педагог. Многи ученици једва чекају његов час.

"Зато што нам наставник Марко лепо и пуно објашњава и ја сам зато заволела енглески језик", прича Јадранка Стошић ученица шестог разреда.

"Службе безбедности - колико знање страних језика доприноси борби против тероризма", назив је књиге коју је написао Марко Јорданов .

Ово је јединствена стручна књига у земљи и Европи, која је изазвала пажњу јавности. Марку није било лако да напише ову књигу коју је објавио Војноиздавачки завод, јер до сада нико није истраживао колико је знање језика кључно у борби против тероризма и колико је то велику проблем у свету и код нас.

"Незнањем страних језика или језика терориста ви сте спречени да вршите обраду, да истражујете и на крају спречите активности терористичких група које прете да угрозе безбедност матичне државе", каже Марко Јорданов.

Одакле потиче велика љубав и жеља да се бави борбом против тероризма Марко ни сам не зна али смо сазнали да је ген за језике као и његова сестра наследио од оца Тодора.

"Ја сам између осталог и судски преводилац.Допуњујемо се, договарамо се где, како и шта превести. Јуримо се са речницима и добро функционишемо, прича отац.

Овај млади стручњак верује да ћее остварити свој циљ а док не нађе место у службама безбедности радоваће се свакој петици коју добију његови ученици, мали горштаци како их често зове.

Број коментара 1

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 29. март 2024.
23° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво