Продужено време паркирања у Београду, уведена Зона А

Одлуком о јавним паркиралиштима, од данас биће омогућено продужено време паркирања на паркинг местима, која припадају зонском систему паркирања. У улицама око Косанчићевог венца, биће уведена и нова Зона А.

Све улице од Париске, Грачаничке, Карађорђеве, Бранкове до Царице Милице од данас су екстра зона за паркирање. То значи да се у улицама око Косанчићевог венца уводи А зона – паркирање је ограничено на пола сата, а кошта 100 динара.

Станари ове нове зоне са повлашћеном паркинг картом могу да паркирају возила у својој зони, али они који живе у црвеној ипак неће имати ту могућност.

Одлуком о јавним паркиралиштима у зонском систему у Београду уводи се продужено време паркирања. То значи да, после истицања дозвољеног времена паркирања, возачи могу да доплате додатно паркирање.

Тако у црвеној зони после сат времена може да се доплати још пола сата. У жутој после два, односно три сата у зеленој зони, возачи могу да доплате још 60 минута.

У Паркинг сервису кажу да се увођењем продуженог паркирања возачима изашло у сусрет када имају потребу да се дуже задрже на истом месту.

Цена паркирања по сату није промењена, као ни цена дневне паркинг карте, а ни повлашћена паркинг карта за станаре зонираног подручја која кошта 457 динара месечно.

Ипак, уколико планирају да доплате паркинг карту возачи морају да рачунају на много већи трошак. Тако ће за додатних пола сата у црвеној зони морати да издвоје 100 динара, сат у жутој 180, а у зеленој 140 динара.

Додатно време паркирања је скупље и требало би да дестимулише возаче да се паркирају дуже у зони, али им истовремено, пружа могућност да заврше започете обавезе, а да не добију, као до сада налог за плаћање дневне карте која за све зоне кошта 1.870 динара.

Као и до сада возачи ће добијати обавештење путем СМС поруке пет минута пре истека временског ограничења зоне, колико могу да продуже паркирање у зони и по којој цени.

Број коментара 3

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 26. април 2024.
18° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво