"Одласком Шаулића српска музика остала без дела своје душе"

Председник Александар Вучић изразио је саучешће породици певача Шабана Шаулића, који је погинуо у удесу у Немачкој. Србија је остала без легенде народне музике, написала је премијерка Ана Брнабић. Одласком Шабана Шаулића српска популарна музика и култура остале су без дела своје душе и препознатљиве топлине његовог несвакидашњег талента, истиче министар културе Владан Вукосављевић. Шабан Шаулић је обележио једну епоху у српској и југословенској музици, навео је министар Ивица Дачић.

"Саучешће породици искреног пријатеља и краља српске музике Шабана Шаулића", написао је председник Вучић на Твитеру.

И премијерка Ана Брнабић изразила је саучешће породици певача. "Искрено саучешће породици Шабана Шаулића. Србија је остала без легенде народне музике", написала је Брнабићева на Твитеру.

Министар културе Владан Вукосављевић изразио је саучешће породици, пријатељима и бројним поштоваоцима Шабана Шаулића.

"Шабана Шаулића би његов глас раскошних боја и распона, као и лична харизма, прославили у свакој певачкој дисциплини. Судбина га је позвала да царује у жанру у коме је током деценија, бројним поклоницима даривао прегршт тренутака племените сете и радости", наводи Вукосављевић у саопштењу.

"Одласком Шабана Шаулића српска популарна музика и култура остале су без дела своје душе и препознатљиве топлине његовог несвакидашњег талента", закључио је Вукосављевић.

Министар спољних послова Ивица Дачић упутио је саучешће породици Шабана Шаулића. 

"Као пријатељ, али и велики поштовалац Шабанових остварења, изражавам Вам дубоко саучешће. Затекла ме је вест да је брзо и трагично отишао 'краљ народне музике'", наводи се у телеграму.

Истакао је да је Шабан Шаулић обележио једну епоху у српској и југословенској музици, остајући близак свим генерацијама.

"Ја га нећу заборавити, али ће ми недостајати његов топли глас, али пре свега он. Шабан је био 'краљ народне музике', али је био и велики човек. Сигуран сам да ће његова дела наставити да живе и надам се да његовим одласком богатство српске песме неће нестати нити утихнути", наводи се у телеграму саучешћа министра Дачића.

Министар одбране и председник Покрета социјалиста Александар Вулин је изразио најдубље жаљење поводом смрти великог пријатеља, певача и уметника Шабана Шаулића.

"Примите изразе мог дубоког саучешћа поводом смрти вашег супруга и оца. Отишао је човек, велик колико и радост коју је будио где год је био. Друже, недостајаћеш нам, заувек", наводи се у телеграму саучешћа.

Саучешће породици певача упутио је и председник Јединствене Србије и Скупштине града Јагодине, Драган Марковић Палма.

"Поштована породице Шаулић, желим да вам изјавим своје најискреније саучешће. Бол и празнина у души које осећам као велики пријатељ Шабана и као пријатељ ваше породице, бол и празнина коју ви осећате његовим одласком, једноставно нема утеху. Због оваквог одласка краља, легенде естраде Шабана Шаулића, туговаће цела Србија. За мене у Србији постоји и постојаће само један једини краљ, мој пријатељ Шабан Шаулић, а његове песме ће вечно живети не само у Србији, већ на свих пет континената где живе и раде Срби, и не само Срби већ сви народи са простора Балкана. Нека му је вечна слава!", пише у у телеграму саучешћа.

Телеграм саучешћа стигао је и изБосне и Херцеговине. Председавајући Председништва БиХ Милорад Додик упутио је телеграм саучешћа породици Шабана Шаулића.

"Са неверицом и неизмерном тугом примио сам тужну вест да је Шабан Шаулић трагично изгубио живот. Био сам његов велики поштовалац и као човека и музичара, његових песама и непоновљивог гласа и могу рећи да је с правом добио надимак 'краљ народне музике'", навео је Додик у телеграму саучешћа које су објавили бањалучки медији, преноси РТРС.

Додик је нагласио да је Шаулић оставио неизбрисив траг у музичкој историји целог региона, отишао у легенду, али да ће његове песме, које су ушле у музичку антологију, остати да живе.

"У име свих грађана БиХ и у своје лично име изражавам искрено саучешће породици драгог пријатеља и великог мајстора народне песме, који је пет деценија суверено доминирао овим музичким просторима. Почивај у миру, легендо народне музике", поручио је Додик.

Певач народне музике Шабан Шаулић погинуо је у саобраћајној несрећи у Немачкој.

број коментара 39 пошаљи коментар
(понедељак, 18. феб 2019, 08:50)
Jelena [нерегистровани]

tuga

Veliki gubitak za srpsku narodnu muziku, sučešće porodici.

(понедељак, 18. феб 2019, 00:08)
anonymous [нерегистровани]

tuga

Velika tuga za Srbiju.. Počivaj u miru...

(недеља, 17. феб 2019, 22:59)
anonymous [нерегистровани]

komentar

Velika steta,tuzan dan.Bio je divan pevac,najbolji!Saucesce porodici.

(недеља, 17. феб 2019, 22:58)
anonymous [нерегистровани]

komentar

Veoma tuzan dan za celu njegovu porodicu i za celu drzavu. Napustio nas je jedan od najboljih glasova svih vremena.

(недеља, 17. феб 2019, 21:13)
Jelena [нерегистровани]

MUK

Nema broja suzama koje se danas slivaju niz lica nacije. Živećeš zauvek u srcima, sa svojim pesmama. Neka te anđeli čuvaju.

(недеља, 17. феб 2019, 20:49)
Maja [нерегистровани]

Tuga

Uvek ces biti tu uz nas, pocivaj u miru legendo!

(недеља, 17. феб 2019, 19:32)
Bojan [нерегистровани]

Srbija

Veliki gubitak za srpsku narodnu muziku!

(недеља, 17. феб 2019, 19:02)
Jelena [нерегистровани]

Sss

Putuj kroz carstva nebeska.

(недеља, 17. феб 2019, 18:29)
ceca [нерегистровани]

webdesk@rts.rs

tužna vest iskreno saučešće porodici

(недеља, 17. феб 2019, 18:29)
Keti [нерегистровани]

xxxx

Srbija je ostala bez svoje legende