Мишарци настављају протест, траже реакцију надлежних

Мештани Мишара код Шапца поново су се окупили испред фабрике "Кемис", за складиштење и третман отпада тражећи да се погон затвори и измести из насеља, јавља дописница РТС-а.

Мишарци су се организовано окупили испред фабрике за складиштење и третман отпада тражећи да се погон премести на другу локацију која испуњава услове за обављање такве делатности и одговоре надлежних на многобројна питања.

Грађани су носили транспаренте са натписима – "За лепши Мишар без Кемиса", "Шта ће победити капитал или здравље"?.

Наводе да су надлежне и раније упозоравали на проблем, а протесте, забринути за своју децу и усеве, почели су да организују после пожара који је у фабрици избио 5 . фебруара. Тада се, како истичу, непријатан мирис и дим осећао и у околним селима.

У раније издатом саопштењу, фирма "Кемис" наводи да послује у складу са најсавременијим захтевима струке и да су после пожара,

у сарадњи са надлежним инспекцијама предузете све законом прописане мере. Нова мерења утицаја на животну средину су у току а резултати се очекују следеће седмице.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

субота, 20. април 2024.
7° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво