Весић: До краја фебруара имаћемо извођача за "Дедиње 2"

Заменик градоначелника Београда Горан Весић наводи да је Влада Србије обезбедила новац и да ће до краја овог месеца бити изабран извођач који ће градити зграду Института за кардиоваскуларне болести "Дедиње 2".

"Ако све буде како треба, ми ћемо следеће Сретење вероватно обележити у тој новој згради", рекао је Горан Весић у Институту за кардиоваскуларне "Дедиње" где је присуствовао обележавању крсне славе те здравствене установе – Сретење Господње.

Истакао је да развој земље најбоље осликава број кранова у њој и додао да се данас у Београду на све стране могу видети кранови.

"Исто тако, као што кранови показују како се земља развија, када видите колико једна земља улаже у школе и болнице знаћете какво је стање нације, а ми смо последњих година, као земља, почели да улажемо у школе и болнице. Почели смо да улажемо у оно што је најважније, а то су образовање и лечење народа", рекао је Весић.

Истакао је да је веома срећан што је био у прилици да заједно са градским секретаром за урбанизам и грађевинске послове Милошем Вуловићем учини све да Институт за кардиоваскуларне болести "Дедиње" добије дозволу за изградњу "Дедиња 2", али и додао да је за то ипак најзаслужнији директор те здравствене установе Милован Бојић, због своје жеље и упорности да се то реализује.

"Највећа захвалност иде њему јер се он заиста бори за овај Институт и да се изгради 'Дедиње 2', а ми смо само ту да му помогнемо да тај посао заврши јер је то заслужио", рекао је заменик градоначелника.

Поновио је да се Србија после много деценија окреће ка образовању и и здравству и подсетио да је председник Александар Вучић, још док је био премијер, дао себи задатак да се обнове болнице и школе.

"Сећате се како су га исмевали кад је говорио да ће обићи сваки тоалет у школи. Причали су како је он премијер за тоалете. Он је председник за све оно што је важно за ову земљу, а важно је да свака школа буде уређена и да имамо нове болнице и, ако буде све како треба, неће бити изграђено само 'Дедиње 2', већ ће се градити и друге болнице у Београду, као и школе...", рекао је Весић.

Поручио је да сви треба да будемо сложни када је у питању добро Србије јер, додао је, када смо сложни онда смо као народ непобедиви и заједно можемо да урадимо многе ствари.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 19. септембар 2024.
22° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи