Препорука Владе: Продужите распуст

Влада Србије донела је препоруку да се продужи школски распуст за још недељу дана због актуелне ситуације са грипом.

Влада Републике Србије на данашњој седници донела је препоруку свим јединицама локалне самоуправе да се распуст у основним и средњим школама продужи и на следећу недељу.

Препорука је да се настава у основним и средњим школама не одржава од 18. до 24. фебруара 2019. године, и да први радни дан за основне и средње школе буде 25. фебруар 2019. године.

Сагласно данашњој одлуци Владе Србије због епидемије грипа наставе неће бити од 18. до 24. фебруара ни у школама на територији АП Војводине.

Деца ће се у школске клупе вратити у понедељак, 25. фебруара, саопштила је Покрајинска влада.

Како сазнајемо у Министарству просвете, свака школа донеће посебан план о одрађивању наставе. 

Влада је ову препоруку донела због смањења ризика и изложености ђака вирусу грипа.

Министарство здравља је раније дало препоруку Министарству просвете да се распуст продужи за још недељу дана.

"У складу са актуелном епидемиолошком ситуацијом грипа, са растућим трендом нивоа клиничке активности обољења сличних грипу, а имајући у виду да се налазимо на врхунцу епидемијског периода у овој сезони, као и то да се у узрасту до 15 година пријављују највеће стопе оболевања од обољења сличних грипу, превентивна мера продужетка распуста значајно ће утицати на смањење оболевања од грипа у нашој земљи", наводи се у препоруци Министарства здравља.

У Србији је до сада од симптома сличних грипу оболело више од 104.000 пацијената, а умрло је 29 пацијената чија се смрт може довести у везу са грипом, подаци су Института за јавно здравље "Батут".

Број коментара 14

Пошаљи коментар
Види још

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 20. септембар 2024.
15° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи