Болоњски процес неће успети без студената

Болоњски процес је позитиван, нису крута правила већ поштовање универзалних стандарда и принципа, рекао је ректор Београдског универзитета Бранко Ковачевић.

Ректор Београдског универзитета Бранко Ковачевић, на отварању семинара за студентске предстанике на Машинском факултету рекао је да је болоњски процес у центар збивања ставио студенте и да и да се студенти морају активно укључити у рад Универзитета.

"Свака диплома мора да носи неко знање, а то знање мора да буде препознатљиво на тржишту рада без обзира где је стечено", рекао је Ковачевић и додао да је смисао реформе образовног система стварање стандарда, а, како је навео, свака земља ће поштовати своју реалност.

Ковачевић је поручио студентима да су добили шансу да учествују у животу и раду Универзитета и да управљају Универзитетом заједно са својим професорима и да ту прилику не смеју да пропусте.

Према његовим речима, бодови су уведени да би се мерило оптерећење студената, а не наставника.

"Морају да се уведу механизми и контрола квалитета. Реформа неће успети без вас. Мора да постоји повратна спрега и ви морате да кажете шта ваља, а шта не ваља", рекао је ректор Ковачевић.

Продекан за наставу Машинског факултета Милорад Милованчевић рекао је да међу студентима Универзитета у Београду не постоји свест о томе колико је реформа важна и позвао колеге да се укључе у борбу како би Београдски унивезитет остао лидер у знању.

"Укључите се у оформљавање механизама у којем ће поента бити комуникација између студената и руководстава факултета", рекао је Милованчевић.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

недеља, 22. септембар 2024.
13° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи