Ђоковић отворио вртић у Мачванском Прњавору

Вртић у Мачванском Прњавору, у присуству најбољег тенисера света Новака Ђоковића, отворен је у пројекту који је Фондација "Новак Ђоковић" финансирала са близу 33 милиона динара.

На месту некадашње зграде Дома здравља у селу у близини Шапца, реконструисан је и адаптиран објекат за 150 деце у оквиру предшколске установе "Наше дете".

Управо је велики број малишана овацијама, вриском и аплаузима дочекао најбољег тенисера планете, коме није било тешко да сваком од њих да аутограм, слика се... 

"Бити дете је најлепша ствар, тада смо најхрабрији, најотворенији према свету, спремни да истражујемо, откривамо људе и ствари. Пружање једнаких шанси деци из свих крајева земље предсравља апсолутни императив, нешто на шта не смемо да заборавимо. Улога родитеља је Јелену и мене додатно окренула бризи о најмлађима и зато нам је неизмерно драго што ће малишани из овог места имати прилику да стекну прва познанства, љубави, симпатије, да уче, буду срећни", рекао је Ђоковић, пре него што је са децом и супругом Јеленом заиграо у плесној тачки.

Јелена Ђоковић подсетила је да је фондација отворила или реновирала чак 43 вртића у Србији.

"Циљ нам је да их у наредном периоду буде још много више", додала је она.

Градоначелник Шапца Небојша Зеленовић захвалио се Фондацији "Новак Ђоковић" на настојању да се деци обезбеде бољи услови.

"Велики дан за наш град. Поносни смо на чињеницу да у Шапцу нема листе чекања за упис у вртиће, а сада се можемо похвалити и једним од најмодернијих објеката у Србији. Вртић у Прњавору је значајан допринос наше тежње да изједначимо одрастања и учења у граду и на селу", поручио је Зеленовић.

Директорка предшколске установе "Наше дете" Сандра Мићић истакла је задовољство што је Мачвански Прњавор добио први вртић, што је од великог значаја за децу из тог краја.

Вртић ће данас добити име и то у гласању деце папирићима из те установе.

Број коментара 1

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 26. април 2024.
16° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво