Шест карцинома дојке откривено мамографом испред РТС-а

Пре нешто више од годину дана, РТС је покренуло националну кампању "Рак је излечив" уз подршку Министарства здравља, здравствених институција, удружења пацијената, фармацеутских компанија. Поред више од хиљаду минута програма посвећеног значају превенције, дијагностике и бољег лечења, организоване су и многобројне акције.

Покретни мамограф је два пута био испред зграде РТС-а. Први пут прегледано је 1.500 жена, а код 11 је откривен рак дојке. Други пут прегледано је скоро 1.900 жена. Из Института за јавно здравље "Батут" саопштили су прве резултате прегледа.

Директорка Института за јавно здравље "Батут" Верица Јовановић каже да је током акције до сада откривено шест карцинома.

Међутим, како истиче Јовановићева, има више од 50 жена које чекају додатну дијагностику.

"Ових дана очекују се закључци конзилијума или специјалиста радиологије, тако да ће се прописати додатне контроле на шест месеци или на годину дана, додатне дијагностичке претраге, а нешто интензивније ће се пратити жене које имају ризик да оболе", наводи Јовановићева.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 19. април 2024.
8° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво