Пријављена епидемија грипа и у Моравичком округу

Завод за јавно здравље Чачак пријавио je епидемију грипа на територији Моравичког округа, изјавила је за "Танјуг" Драгана Димитријевић, шеф за епидемиолошки надзор "Др Милан Јовановић Батут".

Eпидемија грипа пријављена je због пораста пацијената који се јављају са симптомима сличним грипу, кажу у чачанском Заводу за јавно здравље.

У претходне две недеље у овом округу пријављено је 349 оболелих, наводе у заводу.

Портпарол Опште болнице у Чачку Биљана Кочовић каже за Танјуг да је све више пацијената са респираторним инфекцијама у тој установи.

"На одељењу интезивне неге примљено је шест пацијената од којих су четири на механичкој вентилацији. Два пацијента су у врло лошем стању и оно се прати из минута у минут", рекла је Кочовић.

Код једног пацијента је потврђен вирус типа А1Х1Н1, а резултати осталих пацијената се чекају.

Епидемија грипа проглашена је још у Пиротском, Златиборском округу и на територији града Ниша, а петнаест особа је умрло од овог типа грипа, кажу у Батуту.

Најновији подаци Института за јавно здравље Србије показују да је у Србији пријављено 84.969 грађана са обољењима сличним грипу, а да је 15 особа умрло од последица вируса грипа.

Како је објављено на сајту Института, од 28. јануара до 3. фебруара регистрована су 15.732 случаја обољења сличних грипу. Највећи број оболелих у Србији бележи се код деце у узрасној групи до четири године.

Према подацима Института, епидемија грипа, је поред Моравичког округа, до сада пријављена и на територији града Ниша и на подручју Пиротског и Златиборског округа.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 25. април 2024.
7° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво