Осуде напада на фудбалере Напретка

Напад на фудбалере Напретка најоштрије су осудиле повереница за заштиту равноправности Бранкица Јанковић и директорка Канцеларије за људска и мањинска права Сузана Пауновић. Обе су оцениле да је овакав напад недопустив и да очекују да ће надлежни органи хитно предузети мере да пронађу и казне починиоце.

Повереница за заштиту равноправности Бранкица Јанковић најоштрије осуђује синоћни напад на играче ФК Напредак афричког порекла и очекује да надлезни органи хитно предузму мере да пронађу и казне починиоце.

Бранкица Јанковић оцењује да је недопустиво да било ко буде изложен говору мржње и физичком насиљу по основу расне, националне, верске припадности или другог личног својства.

Подсећа да су право на равноправност и заштиту од дискриминације основна људска права, гарантована Уставом и законима и да морају бити поштована у демократским друштвима као што је Србија.

Повереница очекује од надлежних да хитно предузму све мере како би пронашли и адекватно казнили починиоце, истичући да је то један од најефикасних начина да се овакви напади спречавају у будућности.

Напад на фудбалере Напретка најоштрије је осудила и директорка Канцеларије за људска и мањинска права Сузана Пауновић.

Пауновићева је нагласила да је Србија уређена земља, те да је сигурна да ће Минстарство унутрашњих послова веома брзо открити учиниоце овог напада, као и околности под којима је до напада дошло.

"Крушевац је град спорта, град пристојних људи и нећемо дозволити да овакви инциденти баце сенку на стару српску престоницу", истакла је Пауновићева.

Додала је да у Крушевцу, као и у сваком другом граду у Србији, сваки грађанин мора бити сигуран и безбедан и да се због тога овакви напади неће толерисати.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 26. април 2024.
18° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво