Мала Рада у новом дому

После акције РТС-а, бригу о девојчици Радмили из нововарошког села Дебеље преузела породица Јоковић из Умке, а у дом за старе, који они воде, ускоро ће стићи и Радин отац.

Захваљујући акцији РТС-а, живот једанаестогодишње Раде из нововарошког села Дебеље, у потпуности се променио. Породица Јоковић из Умке преузела је бригу о ној, а у дом за старе који они воде ускоро ће стићи и Радин отац.

Да не знамо то што знамо, у овом дому у Умци, све би нам изгледало уобичајено. Овако, препознајемо по који стидљиви поглед, који тражи одобравање, али и нестрпљење у Радиној жељи да нам све покаже и исприча колико јој је лепо.

"Лепо ми је, дивно, играмо се и уживамо. Купала сам се у новој кади, имам компјутер, свој ормар, а Милица и Вукашин су супер", хвали се Рада и додаје да "тетка Љиља одлично кува, и да обожава њене шницле".

Наравно, одговорност коју су Јоковићи преузели, није мала, али вођени жељом да помогну, уверени су да ће све бити добро.

Љиљана Јоковић каже да су деца одлично прихватила Раду, и да су сви једва чекали да дође у њихову кућу. Данас полази у школу, а обезбеђени су и додатни часови, како би надокнадила пропуштено.

Матија Јоковић, тврди да није било дилеме у њиховој породици, чим су видели први прилог о Ради у Дневнику РТС-а, одмах су решили да учине све како би помогли девојчици и њеном оцу, да им пруже дом, и на срећу, све то је врло брзо и остварено.

Најмлађи у породици, Милица и Вукашин, одмах су схватили да је све много занимљивије у троје.

"Лепше нам је, играмо се, а Рада ме ујутру и буду када се успавам, а морам у школу", каже Милица, а Вукашин додаје да је Рада добра девојчица и да му је дивно са њом.

Очекује се само још долазак Радиног оца. Он је јуче оперисан, и када се опорави, биће смештен у дому за старе, тек стотинак метара удаљеном од куће.

И док креће ка новој школи, међу нове другаре, знамо колико је изазова и непознаница пред њом, и желимо јој само срећу. То тек пристиглој девојчици из Дебеље, која до сада ни за шта боље и даље од своје брвнаре и села под Јадовником, није ни знала.

Број коментара 55

Пошаљи коментар
Види још

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 25. април 2024.
8° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво