Ненаду Љ. Стефановићу награда "Димитрије Давидовић"

Уредник Информативног програма РТС-а Ненад Љ. Стефановић добитник годишње награде за уређивање, коју додељује УНС. Награда за репортажу припала дописници РТС-а из Краљева.

Удружење новинара Србије доделило је новинарске награде за 2008. годину.

Годишња награда за уређивање "Димитрије Давидовић" припала је уреднику Информативног програма јавног сервиса РТС-а Ненаду Љ. Стефановићу.

Награду за животно дело добили су новинар ветеран Анђелко Драгојевић из Вечерњих новости и фоторепортер и новинар ветеран новосадског Дневника Боривој Миросављевић.

Награда "Лаза Костић" за репортажу припала је дописници РТС-а из Краљева Вери Аксентијевић за репортажу "Аши маши да промаши" а за фотографију  фоторепортеру Бете Драгану Карадаревићу за фотографију "Министри у загрљају".

У категорији коментара награда "Лаза Костић" додељена је сараднику НИН-а др Момчилу Б. Ђорђевићу.

Награда за допринос историји штампе и новинарства "Жика М. Јовановић" припала је ауторима пројекта "Време Борбе (1922 - 2007)".

Златна повеља за дугогодишњи допринос развоју УНС-а додељена је новинарки-ветеранки Радио Новог Сада Олги Ивковић као и иницијатору и уреднику акције "Изградимо торањ на Авали" Милошу Бату Милатовићу.

Жири који је одлучивао о добитницима награда "Лаза Костић" и "Димитрије Давидовић" чинили су новинари Јован Мемедовић (РТС, председник), Живојин Ракочевић (КиМ радио), Зоран Пановић (Данас), Славољуб Качаревић (Интернет издање Балкан магазин) и фоторепортер Петар Павловић (Политика Зип).

У жирију за доделу признања за животно дело, као и награде "Жика М. Јовановић" и Златне повеље, били су су ветеранка РТС-а Верослава Тадић (председница), председник УНС-а Нино Брајовић, председник ДНВ-а Слободан Јаковљевић, новинар Александар Црквењаков и Танјугов ветеран Душан Радовановић.

Награде ће бити уручене на Дан УНС-а 22. децембра.

Број коментара 1

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

недеља, 22. септембар 2024.
12° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи