Маринко и његови коњи – спас за село Трбушница

У подножју планине Гучево, породица Ђокић, уз помоћ коња чисти снег на путу до кућа. Маринко све што ради на путу, ради бесплатно а некад и данима остане да чисти неку деоницу.

У подножју планине Гучево налази се село Трбушница где наносе на путу Маринко Ђокић чисти уз помоћ коња.

Зима овде може да потраје од априла до новембра.

"Маринко нам више пута годишње чисти снег и ми смо му на томе веома захвални. Остави свој посао и дође да нам чисти пут. Ево дошао је код Слободана Унковића који је болестан и не може да гази снег", каже Слободан Глигорић.

Захвални мештани кажу да, да није Маринка, снег нико не би ни очистио до пролећа

"Маринко некада и по два, три пута дневно чисти снег, зависно од падавина, како би пут стално био проходан", наглашава Ивко Којић.

Александар Вучетић каже да су се обраћали више пута Дирекцији за путеве али да њихова "улица" није у плану за чишћење.

"Маринко Ђокић и његов отац сваке зиме редовно чисте снег јер ту су сви старији од седамдесет година, мало младих има", објашњава Слободан Вукојчић.

Маринко скромно каже да се само труде да пут остане проходан стално. Док пада снег он са коњима 4,5 километара пута пређе и по неколико пута дневно. Никада за то није тражио надокнаду јер, како каже, то ради за село, да могу мештани да оду на посао, деца до школе а болесни да се превезу до болнице.

Број коментара 2

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 19. април 2024.
7° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво