Срећко – име за бољи живот напуштене бебе

У селу Црљенцу у општини Мало Црниће у петак је пронађена напуштена беба, остављена на локалном путу. Беба је збринута у пожаревачкој Општој болници и добро је.

Плетену корпу на сокаку, прекривену снегом, спазила је мештанка Црљенца Биљана Топаловић.

"Моја комшиница, испред чије капије се нашла корпа, повукла је прстом, погледала и рекла: јесте беба. И онда смо се сви сагли и видели мале ногице како мрдају", прича Биљана.

Беба је била неокупана, умотана у плави пешкирић, каже Биљанина комшиница Драгана Атанасковић. "Пешкир је био мокар, а пупак необрађен", рекла је Драгана.

Бебу су однеле у Биљанину кућу и утоплиле је. Убрзо је стигла полиција и лекари из локалног дома здравља који су је окупали, збринули и превезли у пожаревачку болницу.

"Ми смо обавестили све надлежне институције, тако да ћемо спровести поступак за даље решавање бебиног статуса. Дечкић, овде смо га од милоште прозвали Срећко, доброг је стања и остаће докле год је потребно", истакао је директор Опште болнице Пожаревац др Данко Николић.

Бригу о Срећку преузео је Центар за социјални рад из Малог Црнића.

"Процењиваћемо па ћемо видети да ли ће беба остати на одељењу педијатрије у Пожаревцу до окончања поступка усвојења или ћемо дете евентуално сместити у неку од хранитељских породица", указује Дијана Мирковић, директорка Центра за социјални рад Мало Црниће.

Мештани Црљенца претпостављају да Срећкова мајка, која га је оставила у снегу, није из њиховог села.

"Мени је драго што сам спасла један нов живот", каже Биљана Топаловић.

Срећка по изласку из болнице чека нови дом. А његове родитеље, за којима полиција трага, највероватније кривична пријава због занемаривања детета.

Број коментара 6

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 19. април 2024.
8° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво