Опоравак Крупња

На мање од 150 километара од Београда налази се Крупањ. И док се ова општина углавном памти по великим поплавама 2014. године, од тада готово урушеног градића у Рађевини ово место је постало једно од боље инфраструктурно опремљених.

Број незапослених у општини Крупањ најмањи је у последњих неколико година. У прилог томе говори и петсто људи мање на евиденцији Националне службе за запошљавање. И мештани, кажу, примећују бољитак.

"Живи се прилично боље, и тенденција је да ће бити још боље. Ово је претежно пољопривредни крај, али се мало развија и тај индустријски део", сматра један од мештана.

"У мом окружењу имам доста пријатеља који су остали да живе овде и да раде, нашли су и бољи посао и имају боље услове за живот и рад него што је то било раније", каже његова суграђанка.

Поред малих локалних предузећа, у Крупњу тренутно послује један страни и два домаћа инвеститора. Њихови погони смештени су у индустријској зони у чију изградњу и реконструкцију Општина и даље улаже. Надлежни кажу да је отварање нових радних места и даље приоритет.

"Општина Крупањ је у буџету за 2019. годину одвојила осам и по милиона динара за суфинансирање мера активне политике запошљавања које ће реализовати у сарадњи са Националном службом за запошљавање. Такође, планира се и реконструкција две производне хале у бившој фабрици 'Крупањка' с обзиром на то да имамо у најави два нова инвеститора који ће започети производњу," каже начелник општине Крупањ.

Уз долазак нових компанија, у Крупњу очекују и велике инфраструктурне радове. Наставиће, кажу, са улагањем у пројекат "паметног града", а намеравају да коначно реше проблем снабдевање водом у селима.

У Општини Крупањ у току ове године планирају и да кроз пројекат јавно-приватног партнерства асфалтирају око 100 километара путева у сеоским заједницима што би требало, како тврде, да смањи одлив становништва из овог краја.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

среда, 24. април 2024.
14° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво