Граси се извинио Јеврејској општини

Главни и одговорни уредник "Политикиног забавника" Зефирино Граси извинио се Јеврејској општини у Београду због текста објављеног 18.јануара ове године, који је, "најблаже речено, схваћен као релативизација злочина које су за време Другог светског рата починиле љотићевске јединице, а под командом злочинца Димитрија Љотића".

Граси у писму Јеврејској општини подсећа да је Забавник више пута писао о злочинима организације "Збор" и злочиначкој улози Марисава Петровића, приликом масовних стрељања у Крагујевцу.

Није нам била намера да ни у ком случају доводимо у питање одговорност за почињене злочине и релативизујемо улогу Димитрија Љотића у сарадњи са нацистима и окупатором наше земље, наглашава Граси.

Граси најављује да ће Забавник, у једном од наредних бројева, разјаснити "све недоумице" и изражава наду да ће Јеврејска општина прихватити извињење.

Број коментара 1

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

субота, 04. мај 2024.
12° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво