Инфективна клиника добија ново рухо

После скоро читавог века, Инфективна клиника у Београду коначно добија нов изглед, сазнаје РТС. Реновирање почиње на јесен.

Ољуштени малтер, зарђали кревети, дотрајале цеви, буђ у купатилима могу се видети не само у хорор филмовима него и у једној здравственој установи у Београду, у којој се лече пацијенти оболели од тешких али и заразних болести, хепатитиса, сиде, малих богиња, маларије.

Инфективна клиника у Београду постоји 93 године. О комплетном реновирању и новој згради прича се дуже од 20 година.

Директор Инфективне клинике Горан Стевановић рекао је да је јучерашњи састанак са представницима Министарства и Канцеларије за капитална улагања завршетак огромног посла за припрему реконструкције.

Стевановић је објаснио да реконструкцију Инфективне клинике отежава и то што мора да буде у непосредној близини Клиничког центра и то је институција која ради 24 сата. 

"Договорено је да нема прекида рада, да нема измештања Клинике захваљујући фазној реконструкцији", навео је Стевановић и додао да ће се на крају изградити и један нови објекат.

Како је додао, пројекат је сада у припреми, а први радови ће почети на јесен. "Коначно се ради оно што се дуго очекивало", каже директор Инфективне клинике.

Инфективна клиника састоји се од шест објеката, павиљонског тима, које је зуб времена озбиљно начео. Постоји 93 године, а о комплетном реновирању и новој згради прича се дуже од 20 година.

Број коментара 1

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

субота, 04. мај 2024.
21° C

Коментари

Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
C.T. Toraksa
Поштујте правила пре давања крви на анализу
Adaptacija
„Буђење пацова“ – ново рухо филмског класика Живојина Павловића
slobodan izbor ishrane
Главни град Финске избацује месо како би заштитили климу, осим у ретким изузецима
Prijava za kviz Slagalica
Пријавите се