Обележена годишњица постојања Војне болнице у Нишу

Полагањем венаца на спомен обележје жртвама пегавог тифуса и борцима Првог светског рата и свечаном академијом, у Нишу је обележена 141. годишњица постојања Војне болнице.

У протеклој години реконструисан је операциони блок, опремљене две хируршке сале, а у припреми је изградња ургентно пријемног одељења.

Запослени у тој здравственој установи учествују у милутинационалним мировним операцијама, а у земљи спроводе бесплатне превентивне прегледе у више градова.

Управник Војне болнице Ниш пуковник др Јовица Станојковић је у свом обраћању подвукао да богатство војне болнице лежи пре свега у њеним припадницима који својим залагањем и исказивањем посвећености племенитим циљевима раде на испуњењу свих задатака у складу са светлим традицијама и угледом Војне болнице и Војске Србије.

Државни секретар Бојан Јоцић честитао је празник припадницима Војне болнице Ниш у име министра одбране Александра Вулина и своје име, поручивши да је та здравствена установа дубоко уткана у историју и борбу српског народа.

Прослави су присуствовали државни секретар у Министарству одбране Бојан Јоцић, командант Копнене војске генерал-потпуковник Милосав Симовић, начелник Управе за војно здравство бригадни генерал Угљеша Јовичић, епископ нишки господин Арсеније, представници локалне самоуправе града Ниша, здравствених установа, градских институција и удружења.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 25. април 2024.
11° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво