Реаговање Савеза за Србију на јучерашње саопштење РТС-а

Реаговање Савеза за Србију на текст Истина о РТС-у преносимо у целини.

РТС је отишао корак даље у бешчашћу. Нема по Бујошевићу и Стефановићу никаквих проблема, нити кривице РТС, што скоро седам година не постоји опозиција на Јавном сервису, што се појављујемо сваке три недеље са представницима режима који нам не допуштају да било шта кажемо и да тиме добијемо могућност да нас Србија чује и види.

Не виде челници Јавног сервиса проблем у томе што представници режима долазе на РТС као министри и председници, а онда нападају и лажу о нама, без могућности да им одговоримо.

Њима је у реду што ми демантије лажи режимлија на РТС морамо да добијамо само судским путем.

Њима је потпуно нормално да је председник Вучић у њиховим информативним емисијама више од било кога, од било које друге вести, од било ког догађаја, чак и кад ту нема вести.

Зар овом руководству РТС није необично да човек који је тад тражио укидање Рођака са села и емисије Упитник, сад гостује свако друго јутро на Јавном сервису?

Или то да новинарски не налазе оправданим да кажу иједну реч о поклањању ПКБ, објекту на Копаонику, свињарији са Аеродромом Београд или поклањају земље по Србији, о напредној корупцији и криминалу и другим темама значајним за наше грађане који плаћају претплату?

Заборављају Бујошевић и Стефановић да се у то "одвратно" време пре 2012. године на РТС могла видети дебата између власти и опозиције сваке недеље, да су челници СНС гостовали у централном Дневнику и да нико није покушавао да их уклони из етра.

Последњим саопштењем су Бујошевић и Стефановић показали да су верни господару Вучићу, да скривају стварност од народа Србије и да су везали своје каријере уз најгори режим и најгору медијску слику у историји Србије.

Господо Бујошевићу и Стефановићу, немојте људе плашити нашом силом над зградом РТС, јер је неће бити. И то ви који сте дошли на РТС после насиља над истом том зградом, изазваног крађом гласова, репресијом и диктатуром једног другог човека 2000. године.

(Текст "Истина о РТС-у" можете прочитати овде.) 

Број коментара 10

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

субота, 27. април 2024.
14° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво