Власинско језеро развојна шанса Сурдулице

Власинско језеро је са нетакнутом природом, потенцијалом одрживих извора енергије воде, ветра, сунца, развојна шанса Сурдулице и југа Србије. Туристичка сезона на Власини траје читаве године.

Мир, тишина и снег на Власини, у томе већ пет година ужива Свето Георгијевски из Скопља. Долази два пута годишње, лети и зими.

"Власина је прелепа зато и долазим. Чист ваздух, видите каква је лепота. Доле је прљавштина, овде је рај Божји", прича Свето.

Власинско језеро је на висини од 1.230 метара, под ледом је више од месец дана. Туристи га посећују сада углавном викендом, највише их је из Бугарске.

"Рај за душу ко жели стварно да се одмори, да осети чари природе може да посети Власину", истиче Братислава Станковић из Сурдулице.

"Још увек није толико урбанизовано, па је, ето, то негде мана, али је и велика врлина, зато што је створено за прави живот, природњачки и хедонистички", додаје Милица Станковић из Београда.

Општина Сурдулица очекује инвеститоре, а пре њиховог доласка неопходно је сачувати природну средину од загађивача. За локалну самоуправу приоритет је изградња канализационог прстена, потребно је osam милиона евра, део очекују од државе, а део су добили од Европске уније.

"Штета је ову питку, здраву воду упропастити канализацијом и разним отпадима. Због тога хоћемо да урадимо прво канализациони прстен око језера, пешачке и бициклистичке стазе, а онда идемо у развој инфраструктуре", наводи Новица Тончев, председник Скупштине општине Сурдулица.

Смањени су капацитети на Власини 600 је регистрованих лежајева, процењује се још 1.000 места у приватним вилама, сада углавном затвореним.

Број коментара 1

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

среда, 24. април 2024.
10° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво