Од априла реконструкција пруге Ниш–Зајечар

"Инфраструктура железнице Србије" у априлу ће почети са првом реконструкцијом пруге Ниш–Зајечар од како је она направљена, најавио је генерални директор компаније Мирољуб Јевтић.

Да је реконструкција неопходна, сведочи и недавно исклизнуће две цистерне приватног оператера код Сврљига, каже Мирољуб Јевтић и додаје да временске неприлике нису биле узрок томе.

"Реч је о једној од најлепших европских пруга, са 54 моста и 32 тунела", рекао је Јевтић најављујући нове активности ове компаније у 2019. години. 

Иначе, указао је и да се железнички саобраћај у Србији у зимским условима одвија се потпуно безбедно.

"За то се постарало око 900 запослених у 'Инфраструктури железнице Србије', који су свакодневно ангажовани на чишћењу и одржавању железничке инфраструктуре. Поред тога, имамо петнаест мобилних екипа за хитне интервенције, шест посебних екипа са механизацијом и две екипе специјализоване за одржавање косина, које су спремне да у условима великих временских неприлика брзо и у најкраћем року реагују. Свим активностима за рад у зимских условима управља Централни оперативни штаб 'Инфраструктуре железнице Србије', који дежура непрекидно", објаснио је Јевтић поводом временских неприлика најављених за наредне дане.

Према његовим речима, "Инфраструктура железнице Србије" благовремено је обавила све припреме за рад у зимским условима, а дежурне екипе ове компаније су ангажоване на чишћењу пруга, перона и прилазних путева, како би се железнички саобраћај у Србији током зиме редовно и несметано одвијао.

"Да је 'Инфраструктура железнице Србије' у потпуности спремна за рад у зимским условима, говори и чињеница да је и током претходног снежног таласа у Србији железничка инфраструктура функционисала без и једног проблема", закључио је Јевтић у саопштењу.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 28. март 2024.
18° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво