Расте број оболелих од грипа, за сада без епидемије

Епидемије грипа за сада у Србији нема. Ипак, ово је период године када инфлуенца полако хвата залет, док из Института за јавно здравље Батут саопштавају да је по одзиву становништва на имунизацију против грипа ово једна од најуспешнијих сезона у последњих десет година.

Грип и слична обољења најопаснија су за хроничне болеснике и децу млађу од четири године. У овом тренутку оболелих са симтомима грипа у Србији има више хиљада.

Према речима заменика директора Дома здравља Врачар Игор Димитријев каже да за сада нема епидемије грипа.

"Тренутно нема гужве јер се прегледи заказују што је дало ефекта тако да је и због тога смањено ширење грипа и прехладе. У овом тренутку није повећан чак је и мањи број оболелих од грипа у односу на прошлу годину. Хронични болесници као и они који бораве у старачким домовима и установама социјалне заштите су углавном сви вакцинисани а министарство здравља је на време обезбедило вакцине тако да их има у довољном броју", рекао је за РТС доктор Игор Димитријев.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 26. април 2024.
16° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво