Зубин Поток кроз игру и концерте заборавља проблеме

Готово четири деценије од како је изграђен средствима из буџета северне покрајине, Дом културе у Зубином Потоку недавно је потпуно реновиран и коначно грађани и уметници у том крају имају адекватан простор за стварање и уживање у различитим културним садржајима. Новац за обнову обезбедила је Канцеларија за Косово и Метохију.

Дом културе у Зубином Потоку изграђен је осамдесетих година; 2014. је почела обнова - преуређене су четири сале, уграђена клима, вентилација и парно грејање.

"Круна свега је аудио-визуелни систем у великој сали јер, захваљујући том систему, сада имамо квалитетнији програм, осећај у филмској пројекцији потпуно је другачији", каже Андријана Живановић, директор Дома културе "Стари Колашин" у Зубином Потоку.

Горан Обрадовић из Дома културе "Стари Колашин" каже да су успели да активирају готово све креативне потенцијале "Колашина" од предшколског узраста, па све до афирмисаних стваралаца.

На новој сцени чланови КУД-а "Мокра Гора" спремају се за свечани јубилеј 80 година постојања.

"Ово је тринаеста генерација у КУД-у која је са мном, а на самом концерту 15. фебруара наступиће још седам генерација које су раније биле у КУД-у", каже Милован Велимировић, кореограф КУД-а "Мокра Гора" у Зубином Потоку.

У холу Дома поставка слика са Ликовне колоније акварела Газиводе, која се организује већ 12 година.

"Тематика којом се бавим је везана за Косово. Манастири, копије фресака и икона зато што смо окружени манастирима, који су познати светској културној баштини и ушли су у историју уметности", каже Иван Гаљак, академски сликар из Зубиног Потока.

"Дајем себе да што веродостојније прикажем злочине као што су спаљени манастири, цркве, порушени путеви", рекао је Драгослав Божовић, сликар из Зубиног Потока.

Све богатија културна и туристичка понуда у Зубином Потоку привлачи све више гостију. Врхови Мокре Горе постали су права атракција за планинаре из Србије и Европе. Посебно пешачење до врха на Бериму.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

уторак, 23. април 2024.
11° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво