Пливање за часни крст уочи Богојављења

На Сави код Београдске тврђаве, чланови Краљевског реда витезова пливали су, на Крстовдан уочи Богојављења, за часни крст.

Учесници трке, која се по четврти пут одвија под покровитељством кнегиње Линде Карађорђевић, а у сарадњи са Скупштином града и која није такмичарског карактера препливали су симболичну трасу од 33 метра и заједно подигли трофеј у знак саборности. 

Михајло Владић из Београда, који има свега седамнаест година, одлучио се да плива за часни крст са члановима Краљевског реда витезова, јер манифестација има за циљ, како каже, ојачавање духа.

"Себи сам доказао да могу овако нешто да издржим, да сам довољно јак, пре свега духовно, јер је ово духовна манифестација", дели своје утиске овај младић.

Краљевски ред витезова пливање за часни крст обновили су још пре двадесет година, када је манифестација била такмичарског духа.

"Окупљамо људе који су постили и који схватају да на овај дан нема такмичења, него да смо заједно", рекао је Хаџи Зоран Рађеновић, председник Краљевског реда витезова.

Манифестација је почела служењем свете литургије у Цркви Ружица, а онда се поворка са витезовима низ падине Калемегдана спустила до реке. Суграђани су били у прилици да посматрају богат програм на кеју испод Београдске тврђаве.

Бројни хришћански верници сутра ће на Богојављење пливати на рекама и језерима у Србији за часни крст, као што су то чинили и ранијих година.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

среда, 18. септембар 2024.
17° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи