Окупљање грађана поводом Путинове посете

Велики број грађана из целе Србије окупио се у Београду у знак подршке председницима Русије и Србије Владимиру Путину и Александру Вучићу. Шетњом од Теразија кроз главне београдске улице стигли су до Храма Светог Саве, где ће касније поздравити два председника. Како РТС сазнаје, Путин ће се обратити грађанима испред Храма.

Испред Храма Светог Саве већ се налази велики број људи. Начелник Полицијске управе за Град Београд Милан Станић каже да се, према проценама полиције, код Храма окупило између 120.000 и 125.000 грађана.

Они који су стигли испред Храма Светог Саве кажу да су пресрећни што ће имати прилику да поздраве највећег пријатеља Србије и, како истичу, "првог човека света".

Грађани из свих делова Србије са много емоција говоре о пријатељству руског и српског народа, о председницима Путину и Вучићу, а скандира се "Путину Србине, Вучићу Србине".

Испред Храма је постављен видео-бим, као и на Славији, где се пуштају и руске песме. 

Главно окупљање почело је код хотела "Москва", одакле је колона кренула преко Улице краља Милана ка Храму, где ће дочекати двојицу председника.

Окупљени су на почетку колоне развили транспарент "Спасиба президент – Хвала председниче", а у колони се кретао и камион у коме је трубачки окрестар Дејана Петровића.

Грађани носе заставе Србије, заставе са ликом Александра Вучиха на којима пише "Вучић Србија", затим заставе са обележјима СНС на којима пише "Вучићу Србине", транспарент на коме су фотографије српског и руског лидера, а може се видети и транспарент на коме пише: "Један од 300 милиона".

На једном транспаренту пише и: "Слобода, право, част, правда, мир-једним именом Путин", као и: "НАТО деценијама тражи најаче руско оружје, а оно им је пред носем, једно је у Русији – то је руско срце, а друго најјаче је Путин".

Има и транспарената с натписима "За слободну и пристојну Србију", "Србија и Русија вечни пријатељи", а на руском и српском језику написано је и "Срби и Руси - браћа заувек".

Подршку посети Владимира Путина Србији дали су на овај начин грађани из целе Србије, Краљева, Лознице, Ниша, Крушевца, Крагујевца, Новог Сада...

У Београд је, како јавља Танјуг, дошло и више од 2.000 Срба из свих делова Косова и Метохије. Они су пристигли у око 40 аутобуса, да би, како кажу, подржали председника Србије Александра Вучића и поздравили српског пријатеља Владимира Путина.

Колона Срба са КиМ се Балканском улицом упутила ка Теразијама скандирајући "Косово је срце Србије" и певајући "Ој Косово, Косово...".

Број коментара 1

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

уторак, 23. април 2024.
12° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво