НУНС: Истражити случај изгорелог аутомобила

Независно удружење новинара Србије очекује да ће косовска полиција разматрањем неких нових чињеница расветлити случај изгорелог аутомобила новинарске екипе недељника Време, наводи се у данашњем саопштењу.

НУНС подсећа да се ауто колега из Времена запалио пред администативним прелазом Јарње 4. јануара на повратку новинарске екипе са задатка који су обављали у Косовској Митровици.

Они су о томе обавестиле косовску полицију која је извршила увиђај и направила службену белешку.

Регионална платформа Западног Балкана за заступање слободе медија и безбедности новинара писала је косовској полицији поводом тог инцидента и тражила више информација о случају.

Проследила је и отворено писмо забринутости редакције недељника Време у коме се тражи покретање истаге и предузимање конкретних корака како би се отклонила свака сумња да је пожар подметнут.

У одговору косовска полиција наводи да је поводом захтева Регионалне платформе предузела додатне радње и контактирала тужилаштво како би се поново размотрио случај.

НУНС очекује да ће косовска полиција поступити професионално и брзо и ефикасно истражити случај изгорелог аутомобила.

То удружење је позвало све колеге и колегинице да дођу на добротворну аукцију фотографија Марије Јанковић у суботу, 19. јануара у 20.30, у београдском Прес кафеу, у Кнез Михаиловој 6, трећи спрат.

Ауто који је изгорео код Јариња био је Маријино приватно власништво које јој је неопходно средство за рад, наводи НУНС у саопштењу.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

субота, 20. април 2024.
6° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво