Осуде увреда упућених новинарима

Удружење новинара Србије и Независно удружење новинара Србије осудила су увреде које су функционери упутили новинарима Сени Тодоровић и Милутину Митрићу.

Удружење новинара Србије (УНС) осудило је увреде које су претходних дана функционери и чланови партија упутили новинарима Сени Тодоровић и Милутину Митрићу, саопштио је УНС.

Заменик градоначелника Ниша Милош Банђур, у расправи на Твитеру 14. јануара, вређао је новинарку Сену Тодоровић, назвававши је "матором жутом к****м која се усуђује да коментарише људе о којима ништа не зна", подсећа у саопштењу УНС.

Банђур је у уторак на овој друштвеној мрежи написао како му је "жао што је, након провокације, Сени Тодоровић упутио речи које су у трену сублимирале душевни бол који му је нанет, а које, потпуно се слаже, нису примерене! Злоупотребљава се и у први план истиче да је Сена Тодоровић новинарка са циљем да се подметне намерно вређање новинарке, како би се извукле неке паралеле! Отписујем на оно што твитераш пише, а не према занимању или некој другој особини!", преноси УНС Банђурову поруку.

У саопштењу УНС наводи и да је Бранко Ћирјаковић из Суботице, уз бројне увреде и псовке, на свом Фејсбук профилу запретио дугогодишњем дописнику Вечерњих новости из Суботице Милутину Митрићу и тражио од њега да се извини што је писао о његовом оцу Срећку Ћирјаковићу.

Бранко Ћирјаковић је, како наводи на својим профилима на друштвеним мрежама, члан "Народног Слободарског Покрета, десничар, суверениста".

"Ако то не објавиш у свом чланку онда ћемо видети које су нам опције да наплатимо своју част. Мали је град, па кад се сретнемо договорићемо се. А морамо то брзо јер убрзо ћеш остати и без тог послића што те држи у полуситом стању којим си задовољан. Опери прслук и видимо се брко", написао је након вређања Ћирјаковић.

У саопштењу поводом тих увреда, УНС протестује због језика мржње упућеног новинарима и истиче да овакав начин јавне комуникације није прихватљив за функционере и чланове политичких странака.

Увредљиве поруке осудило је и Независно удружење новинара Србије (НУНС).

НУНС позива градске власти Ниша да јавно осуде недостојно понашање свог функционера, против њега предузму одговарајуће мере и да то јавно саопште.

Расправа је, како НУНС наводи, почела поводом твита Драгана Ђиласа да на скуп добродошлице руском председнику 17. јануара људи под присилом долазе из целе Србије, а да 16. јануара на митинг опозиције поводом годишњице убиства Оливера Ивановића долазе својом вољом, преноси НУНС.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 19. април 2024.
8° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво