Председник Путин радо виђен гост у храму Светог Саве

Велику пажњу привлачи долазак председника Русије Владимира Путина у Храм Светог Саве. Српски и руски председник заједно ће обићи Храм на Врачару, а очекује се да ће их тамо дочекати велики број људи. Зато и америчка Агенција АП оцењује да је ово најважнија тачка Путиновог боравка у Србији и подсећа да су мозаик на централној куполи Храма осликали руски уметници, од новца које је донирао Кремљ.

Старешина Храма владика Стефан рекао је гостујући у Дневнику РТС-а да је у Храму свечано јер се обележава 800 година самосталности СПЦ и јер се ове године планира завшетак Храма.

Како је рекао, у Храму са великом радошћу очекују руског председника који је и приликом прошле посете Београду посетио цркву.

Владика Стефан подсећа да је на Путинову иницијативу кренула помоћ руске стране за украшавање унутрашњости Храма и да ће мозаик бити јединствен у свету.

Напомиње да ће мозаик сасвим другачије да изгледа када се све заврши и када се прилагоди расвета, и да ће тек онда да се види његова лепота.

Како каже владика Стефан, влада је помогла у завршетку Храма као и руска страна чији су мајстори дошли да раде мозаик.

Говорећи о самој посети Владимира Путина, владика Стефан је истакао да је реч о радо виђеном госту и да ће бити присутни патријарх Иринеј и председник Вучић.

"Очекујемо братски и пријатељскси сусрет", рекао је старешина Храма Светог Саве.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

субота, 04. мај 2024.
16° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво