Помени Оливеру Ивановићу у Београду и Косовској Митровици

На годишњицу убиства лидера Грађанске иницијативе СДП Оливера Ивановића, његова супруга Милена је заједно са сином запалила свећу у Храму Светог Саве у Београду, где је одржан и помен. Пријатељи и поштоваоци Ивановића окупили су се у Косовској Митровици, на месту где је убијен.

Нешто пре 8.15, јер је у то време Ивановић убијен, испред храма на Врачару окупили су се грађани како би му одали почаст и присуствовали помену. 

На службу су, осим Ивановићеве супруге Милене и најмлађег сина Богдана, стигли и председник Србије Александар Вучић, премијерка Ана Брнабић, министар одбране Александар Вулин и директор Канцеларије за КиМ Марко Ђурић, јавила је репортерка РТС-а.

У Косовској Митровици чланови Грађанске иницијативе СДП, пријатељи и поштоваоци окупили су се испред страначких просторија и одржали помен у 10.15 испред седишта странке, на месту где је извршен напад на Оливера Ивановића.

На помену су били министар Расим Љајић, Оливеров брат, родбина, његови сарадници, чланови странке, пријатељи и бројни грађани.

Годишњица убиства Оливера Ивановића обележена је и у Удружењу киднапованих и убијених на КиМ, а Марко Ђурић је поручио да Србија неће одустати од правде у том случају.

Ђурић је рекао да се "Оливера сви сећамо са пијететом и тугом, а за све нас је његово убиство неизбрисива трагедија која је дубински и суштински потресла наше друштво". 

Убиство Ивановића назвао је неописивом трагедијом за друштво и рекао "нећемо одустати од правде, гонићемо починиоце до краја света ако је потребно".

"Заштитићемо његово достојанство, као и достојанство свих других жртава", истакао је Ђурић. 

Обележавању годишњице присуствовао је и министар за рад, запошљавање, социјална и борачка питања Зоран Ђорђевић. 

Оливер Ивановић је убијен пре годину дана, 16. јануара 2018. године са више хитаца у леђа, док је улазио у страначке просторије у северном делу Косовске Митровице.

Број коментара 4

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 29. март 2024.
15° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво