Помоћ из Бањалуке за децу с посебним потребама на Космету

Одбор за помоћ Србима на Косову и Метохији из Бањалуке и ове године сакупио је и уручио финансијску помоћ за лечење деце са посебним потребама у Косовској Митровици. Активисти Одбора су организовали и допремање хиљаду новогодишњих пакетића.

Више година заредом одбор из Републике Српске за помоћ Србима на Косову и Метохији у фокусу има сакупљање помоћи за Удружење деце са посебним потребама у северном делу Косовске Митровице. И ове године уручили су им чек од 35.000 евра и затражили од локалне заједнице изградњу центра за дневни боравак деце.

"Молим вас, урадимо ово. Овој деци дневни центар, у којем ће се они осећати као домаћини, у којем ће се едуковати, у којем ће наћи себе и своје таленте и бити можда самостални људи – то ће бити успех свих нас. Ако то урадимо – манастир смо направили", поручио је председник Одбора Милорад Арлов.

У руководству Косовске Митровице истичу да су схватили проблем особа са посебним потребама, тврдећи да им није потребно сажаљење већ конкретна помоћ и прихватање у друштву.

Председник Привременог органа Општине Косовска Митровица Александар Спирић истакао је да су у протеклих пет година запослили 36 особа са инвалидитетом, а да очекује да ће ове године моћи да каже да је Митровица једна од ретких општина у Србији која је запослила све особе са инвалидитетом, и да их нема више на евиденцији Националне службе за запошљавање.

Удружење "Подржи ме", је од оснивања препознало муку 126 породица којима је потребна конкретна помоћ у лечењу и збрињавању деце са посебним потребама.

"Сматрам да смо за ових годину дана доста урадили, али уз вашу помоћ урадићемо много више. Хвала вам од срца", навела је Ивана Ракић из Удружења "Подржи ме".

Акцију прикупљања помоћи за децу са посебним потребама у бањалучком одбору покренули су почетком децембра и она траје и данас.

Милорад Арлов је на Косово и Метохију донео и око 1.000 пакетића за децу у Митровици, Звечану, Зубином Потоку, Лепосавићу и Прилужју.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 10. мај 2024.
20° C

Коментари

Re: Poreklo
Чије гене носе народи у региону
Imam novcic od 1 centa dole je vrednost ponudjena 6000 dinara
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Imam mali novcic 1 cent
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Косовски вез
Нематеријална културна баштина Србије – косовски вез
Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара