Помоћ из Бањалуке за децу с посебним потребама на Космету

Одбор за помоћ Србима на Косову и Метохији из Бањалуке и ове године сакупио је и уручио финансијску помоћ за лечење деце са посебним потребама у Косовској Митровици. Активисти Одбора су организовали и допремање хиљаду новогодишњих пакетића.

Више година заредом одбор из Републике Српске за помоћ Србима на Косову и Метохији у фокусу има сакупљање помоћи за Удружење деце са посебним потребама у северном делу Косовске Митровице. И ове године уручили су им чек од 35.000 евра и затражили од локалне заједнице изградњу центра за дневни боравак деце.

"Молим вас, урадимо ово. Овој деци дневни центар, у којем ће се они осећати као домаћини, у којем ће се едуковати, у којем ће наћи себе и своје таленте и бити можда самостални људи – то ће бити успех свих нас. Ако то урадимо – манастир смо направили", поручио је председник Одбора Милорад Арлов.

У руководству Косовске Митровице истичу да су схватили проблем особа са посебним потребама, тврдећи да им није потребно сажаљење већ конкретна помоћ и прихватање у друштву.

Председник Привременог органа Општине Косовска Митровица Александар Спирић истакао је да су у протеклих пет година запослили 36 особа са инвалидитетом, а да очекује да ће ове године моћи да каже да је Митровица једна од ретких општина у Србији која је запослила све особе са инвалидитетом, и да их нема више на евиденцији Националне службе за запошљавање.

Удружење "Подржи ме", је од оснивања препознало муку 126 породица којима је потребна конкретна помоћ у лечењу и збрињавању деце са посебним потребама.

"Сматрам да смо за ових годину дана доста урадили, али уз вашу помоћ урадићемо много више. Хвала вам од срца", навела је Ивана Ракић из Удружења "Подржи ме".

Акцију прикупљања помоћи за децу са посебним потребама у бањалучком одбору покренули су почетком децембра и она траје и данас.

Милорад Арлов је на Косово и Метохију донео и око 1.000 пакетића за децу у Митровици, Звечану, Зубином Потоку, Лепосавићу и Прилужју.

Остали аутори: Андрија Игић
број коментара 0 Пошаљи коментар