Нови снимак насиља у школи, сумња се да је намештен

На друштвеним мрежама се појавио још један снимак вршњачког насиља, у Основној школи "Петар Кочић" у Земуну, на којем се види како дечак прво у тоалету, а потом и у учионици, туче вршњака.

Постоји, међутим, сумња да се насиље није догодило и да је снимак "намештен". 

У Министарству просвете за Танјуг кажу да су упознати са тим случајем и да је тим за борбу против насиља ступио у контакт са руководством школе, те да је директору наложено да покрене дисциплински поступак против свих ученика који се виде на снимку, као и оних који су то посматрали и снимали.

Министар Младен Шарчевић је наложио директору школе да се обрати полицији како би биле поднете прекршајне пријаве против родитеља ученика.

"Уколико се насиље догодило, сви одговорни ће сносити последице. Међутим, и уколико су ученици фингирали насиље, то је једнако озбиљна ситуација и родитељи ће морати да преузму одговорност за то", рекао је Шарчевић за Танјуг

На снимку се прво види како дечак обара другог на под у тоалету и почиње да га удара, након чега други ученик покушава да их раздвоји, али не успева.

У наставку снимка, исти ученик поново напада свог вршњака, обара га на под у учионици, узима столицу и подиже је уз речи "Хоћеш да те убијем", на шта дечак одговара "Немој".

Међутим, међу коментарима на Јутјуб каналу, на којем је снимак објављен, пише и да је снимак намештен.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

субота, 27. април 2024.
11° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво