Још једна преквалификација за ИТ почиње у фебруару

У фебруару почиње још једна обука у програму преквалификација за ИТ сектор за запослене и трајаће до девет месеци, саопштено је из Канцеларије за ИТ.

Како је саопштено, јуче су потписани уговори са десет извођача који ће вршити обуке и до краја јануара 2.000 селектованих кандидата ће имати финална тестирања, а извођачи обука ће одабрати најбољих 411 кандидата који ће почети са обукама у фебруару и које ће трајати до девет месеци.

Наводе да је програм преквалификација за ИТ сектор наставак програма са циљем да се ублажи недостатак кадрова у брзо растућем ИТ сектору у Србији.

У оквиру овог програма је до сада обучено 800 кандидата и то у прва два круга које је организовала Канцеларија за ИТ и е-Управу, док су у току обуке и за 700 кандидата из трећег круга намењене незапосленим кандидатима који спроводи Национална служба за запошљавање.

Програм је покренут на предлог Министарског савета за информационе технологије и иновационо предузетништво, којим председава председница Владе РС Ана Брнабић.

У Београду обуке ће вршити Факултет организационих наука, Математички факултет и Електротехнички факултет у којима ће бити примљено по 60 полазника.

У Новом Саду обуке за 40 полазника вршиће Војвођански ИКТ кластер, док ће других 40 полазника имати прилику да похађају програм ЈИСА (Смарт д.о.о.).

У Нишу Електронски факултет ће похађати 40 полазника, а Математички институт САНУ 34 полазника.

Висока техничка школа струковних студија у Крагујевцу примиће 17 полазника, Пословни инкубатор у Ваљеву 20 полазника и Факултет техничких наука из Чачка 40 полазника.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

среда, 18. септембар 2024.
17° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи