Опрез због поледице, упозорење на снежне падавине

Због ниских температура и формирања поледице потребан је опрез. Ауто-мото савез Србије саопштава да бачена со при ниским температурама нема прави ефекат, Републички хидрометеоролошки завод објавио је упозорење на снежне падавине и повећање снежног покривача, које важи од сутра за подручје Србије.

Сутра по подне и увече на северу земље се очекује пет до десет центиметара новог снега.

Током ноћи ка недељи и у недељу у осталим крајевима, биће око десет центиметара новог снега, а у западним, централним и јужним крајевима и у планинским пределима локално и више.

Дуваће јак, у планинским пределима олујни, северни и северозападни ветар, уз вејавицу и стварање снежних наноса, додаје се у упозорењу.

У Србији ће сутра јутарња температура бити од -10 степени до минус пет, а највиша дневна од минус четири до два.

У Београду ће јутро бити претежно ведро и хладно са умереним мразем. Пре подне постепено повећање облачности, по подне и увече са снегом.

Више падавина се очекује током ноћи, када ће доћи до повећања висине снежног покривача. Ветар слаб и умерен, југозападни, увече у скретању на северозападни правац.

Према прогнози за наредних седам дана, у Србији ће до уторка бити хладно, у јутарњим сатима са мразом, а највиша дневна температура у већини места испод нуле.

У понедељак у већем делу земље биће суво, само на југозападу и југу местимично са снегом уз постепени престанак падавина, док ће у уторак бити суво у целој земљи. Од среде облачно са падавинама, уз мањи пораст температуре.

Михајловић: Максималан опрез у саобраћају, животи најважнији

Потпредседница Владе Србије и министарка грађевинарства, саобраћаја и инфраструктуре Зорана Михајловић апеловала је на све учеснике у саобраћају да буду посебно опрезни током најављеног леденог таласа.

"Надлежне службе, путари, железничари 24 сата су на терену и чиниће све да се саобраћај одвија несметано и да, пре свега, сви учесници у саобраћају буду безбедни", навела је Михајловићева.

Заједнички задатак свих нас – било да смо пешаци, возачи аутомобила, камиона или возачи аутобуса који одговарају и за животе туђе деце и породица – јесте да будемо максимално опрезни јер тиме чувамо и свој живот и животе других, додала је Михајловићева.

"Сваки тренутак непажње може да угрози животе деце и да завије у црно читаве породице, као што и додатан опрез, поштовање саобраћајних правила и умерена брзина могу да помогну да се животи сачувају", наводи се у саопштењу.

Она је истакла да је посебно важно да возачи који крећу на пут то не чине ако немају зимску опрему, јер тиме ризикују и свој живот и животе других учесника у саобраћају, као и да брзину вожње прилагоде условима на путу.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

субота, 27. април 2024.
11° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво