После славске вечере – алко-тест

Због најчешће крсне славе, Светог Николе, на улицама широм Србије биће појачана полицијска контрола. Протекле недеље је од 150.000 контролисаних возача, чак 1.700 њих пило. Чак 380 возача је тада искључено из саобраћаја и послато на трежњење. Да би све протекло како треба, возачима се саветује да избегавају конзумирање алкохола.

Многа возила су ових дана окована снегом и ледом. Важно је да се она очисте како би била боља видљивост у току вожње.

Полиција је одредила казну од 5.000 динара за оне који не очисте лед и снег са својих возила, јер је возило технички неисправно и може бити искључено из саобраћаја.

"Морате да имате потпуну видљивост, сва стакла на возилу морају бити прозирна. Имали смо тешке саобраћајне незгоде, нарочито са пешацима због тога што их возачи нису благовремено опазили", рекао је Дамир Окановић из Комитета за безбедност саобраћаја.

Поготово је важно да се снег очисти са крова камиона и аутобуса.

"Уколико снег падне са цераде камиона, може да изазове озбиљну штету на возилу и да изазове тешку саобраћајну незгоду", напомиње Окановић.

Посебно скреће пажњу возачима који данас иду на славу да не конзумирају алкохол. 

"Морамо да схватимо да славећи свеца, славимо врлине, немојте да исказујте своје мане. За оне који то не схвате, ту су патроле саобраћајне полиције које ће бити у појачаном режиму. Морамо да се замислимо када потегнемо за другом чашицом алкохола, да ли, славећи свеца, треба некога да усмртимо у саобраћају", истиче Окановић.

Београдским возачима се саветује да одреде унапред путању, јер је доста мањих споредних улица које су и даље тешко проходне.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 19. април 2024.
14° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво