Уклоњен кран у Таковској, саобраћај нормализован

Након више од 20 сати, део Таковске улице који је био затворен због крана који се накривио је пуштен у саобраћај, како за возила тако и за пешаке. Становници који су јуче евакуисани могу да се врате у своје домове, али околне зграде још немају воду. Из градске управе најављују кривичне пријаве против одговорних који су поставком крана угрозили инсталације испод њега.

Аутобуске линије 23 и 79 поново саобраћају редовном трасом, као и тролејбуси. Кран се, иначе, накривио због воде која је истицала из напукле водоводне цеви.

Иако су екипе Београдског водовода на терену, то не значи да ће и станари који два дана имају суве славине добити воду.

Изнад напукле цеви, остала је темељна стопа крана. За њено уклањање потребна су два до три дана.

Зато се тражи алтернативни пут до цеви, како би током дана, станари коначно добили и воду.

Главаш: Кривичне пријаве против одговорних

Секретаријат за инспекцијске послове и Београдски водовод и канализација поднеће адекватне мере и кривичне пријаве против одговорних који су поставком крана угрозили инсталације које се налазе испод њега, најавио је вршилац дужности секретара за послове одбране, ванредних ситуација, комуникације и координацију односа са грађанима Дарко Главаш.

"Градска управа осуђује овакве потезе инвеститора који угрожавају снабдевање суграђана енергентима и предузеће се све законске мере како би се онемогућило даље угрожавање и снабдевање грађана", нагласио је Главаш, пише у саопштењу Градске управе.

Рекао је да екипе "Београдског водовода и канализације" тренутно изводе радове на бломбирању оштећеног места, тако да ће омогућити да вода стигне до потрошача.

То ће, напоменуо је, бити само привремено решење док извођач не уклони основу крана и док не разбије бетон.

"Инсталације су погрешним радом на градилишту комплетно зацементиране у носећи зид градилишта, односно у потпорне зидове - појаснио је Главаш и додао да инвеститор није у потпуности испоштовао процедуру према ЈКП "Београдски водовод и канализација".

Према његовим речима, суграђани у тој зони која је била захваћена кваром немају воду око 38 сати, а сукцесивно се шаљу цистерне са водом за пиће.

"Целу ноћ су извођени радови на демонтажи крана, али нажалост још увек није демонтирано постоље, нити је могуће прићи цеви која је оштећена. Највећи посао у овим активностима урадио је Сектор за ванредне ситуације Министарства унутрашњих послова и Управа саобраћајне полиције уз чије дежурство смо успели да обезбедио место радова", закључио је Главаш.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

уторак, 07. мај 2024.
18° C

Коментари

Re: Poreklo
Чије гене носе народи у региону
Imam novcic od 1 centa dole je vrednost ponudjena 6000 dinara
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Imam mali novcic 1 cent
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Косовски вез
Нематеријална културна баштина Србије – косовски вез
Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара