"Тачијеве гнусне лажи"

Удружење породица киднапованих и убијених на КиМ током последњег рата поручило је да је косовски председник Хашим Тачи током обраћања у Савету безбедности УН изнео низ, како наводе, гусних лажи о броју убијених Албанаца и силованих Албанки.

Из овог удружења истичу да не стоје Тачијеве трдње да је током последњег рата на КиМ убијено 15.000 албанских цивила, да је силовано 20.000 Албанки, да су многи Албанци одговарали због злочина над Србима, а да нико од Срба није одговарао за албанске жртве, да је Србија натерала Србе да напусте тзв, војску Косова и да су Срби плакали када су скидали ту униформу.

Из Удружења питају које доказе Тачи има за те лажне тврдње.

Они траже да им Тачи достави имена тих који су наводно одговарали за злочине над Србима.

"Ниједан Албанац није одговарао за злочине над Србима, већ искључиво због убијених Албанаца и то оних који су одбијали да пуцају на Србе и оних који су одбијали да носе злочиначку униформу тзв. ОВК", наводи се у саопштењу.

У саопштењу се указује да је, с друге стране, цео државни врх Србије, сви генерали војске и полиције и дан данас су у, како наводе, тамницама америчког Хашког трибунала или су пак под земљом.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 19. април 2024.
8° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво