Драгољубу Жарковићу и Браниславу Ракићу признања УНС-а за животно дело

Удружење новинара Србије доделило је Награду за животно дело главном уреднику недељника Време Драгољубу Жарковићу и новинару у пензији, дугогодишњем уреднику шаховске рубрике у Политици експрес Браниславу Ракићу, саопштио је УНС. Награда за уређивање "Димитрије Давидовић" додељена је новинарки РТС-а Слађани Зарић за серијал документарних емисија о Првом светском рату и настанку Југославије. Награда и за дописника РТС-а из Крушевца Драгослава Гогића.

Награда за коментар/колумну "Богдан Тирнанић" додељена колумнисткињи дневног листа Блиц Ољи Бећковић.

Награда "Лаза Костић" у категорији вест и извештај додељена је новинару београдског дописништва Ал Џазире Марку Суботићу, у категорији за репортажу додељена је дописнику РТС-а из Крушевца Драгославу Гогићу, у категорији за сатиру уреднику рубрике ТРН у Вечерњим новостима Бојану Љубеновићу.

Награда у категорији фотографије додељена је фоторепортеру листа Политика Анђелку Васиљевићу.

Специјална награда за публицистику "Жика М. Јовановић" припала је дугогодишњем новинару Радио Београда и оснивачу сајта Аудио и фото архив Драгославу Симићу за дело "Гласом писана историја".

Златну повељу за дугогодишњи рад и допринос новинарству и развој новинарске организације жири је доделио Петру Јеремићу.

Чланови жирија били су Владимир Радомировић, Петар Пеца Поповић, Драгољуб Јанојлић, Мирјана Чворић, Биљана Радуловић, Зоран Станојевић, Слободан Радичевић, Светлана Јанићијевић, Горан Аврамовић и Оливера Милошевић.

Награде ће бити уручене на Дан УНС, 21. децембра, када ће бити уручена и УНС награда за борбеност у новинарском изражавању "Александар Тијанић", која је ове године додељена главном уреднику Недељника Вељку Лалићу.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

субота, 21. септембар 2024.
15° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи