Дечак који је остао без родитеља иде у хранитељску породицу

Брачни пар Анђелковић, чија су беживотна тела пронађена у бунару прошле среде, сахрањен је на гробљу у Пољни. Под којим околностима су страдали, утврдиће истрага. Њихов четворогодишњи син, који је у породичној кући сам провео четири дана, опоравља се у крушевачкој болници и сва је прилика, биће ускоро збринут.

Дечак, који ће крајем фебруара напунити четири године, уплашен, уплакан, видно расхлађен и са промрзлинама првог степена доњих екстремитета, примљен је на одељење Педијатрије у среду, у јутарњим сатима.

Докторка Розана Филиповић каже да је спроведена широка дијагностичка обрада рачунајући и психолошку процену, консултативни прегледи, лабораторијска обрада и све време су у контакту са надлежним Центром за социјални рад.

"Како чујемо припрема се хранитељска породица за пријем пацијента након отпуста са нашег одељења. Што се тиче његовог сада здравственог стања оно је задовољавајуће, није угрожено ни у једном погледу, лечење се приводи крају и очекујемо да он ускоро буде добро", наводи Филиповићева.

Дете је у кући без грејања и хране, препуштено само себи провело четири ноћи. Имао је среће у несрећи која је задесила породицу да се не повреди и прође без већих здравствених проблема. О његовој даљој судбини одлучиће надлежне институције.

"Спрема се збрињавање тог детета након напуштања педијатрије. Сва брига је сада у рукама Центра за социјални рад и дете ће бити адекватно збринуто", навео је директор Центра за социјални рад Трстеник Драгојло Минић.

Стручна служба трстеничког Центра за социјални рад, који је по Закону непосредни орган старатељства, разговарала је са сродницима о њиховој евентуалној спремности и могућностима да брину о детету.

Надлежни процењују да је за дечака најбоље да се по изласку из болнице смести у хранитељску породицу која је прошла обуку и која ће се најбоље старати о њему.

Број коментара 3

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 20. септембар 2024.
19° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи