Београд представио туристичку понуду у Солуну

"Одабери Београд", слоган је под којим се наша престоница представила у Солуну. Грчки туристи су већ пет година четври по броју долазака у Београд, а сваке године њихов број расте.

Близина, пријатељски односи, богата туристичка понуда. Све то мами туристе из солунске регије да један део зиме проведу у Београду.

"Они најрадије одлазе у Београд за викенд. Хвале топлину ваших људи, добру храну, лепу забаву", каже Марија Матјоппуло, новинарка "Демократије".

Председник Српско-грчке привредне коморе Костас Георгиакос каже да ће за време Божића и Нове Године више од три хиљаде Грка бити у Србији и Београду. 

Агенти кажу да би их било и више да није детаљне царинске процедуре на нашој граници.

"Ваша граница је једна од ретких на којој сви путници морају да изађу из аутобуса и покажу пасош. Због тога ми до Београда, уместо шест, путујемо осам сати", каже Микалис Зорпидис, из агенција "Зорпидис".

Ове године, у Београду је боравило близу 70 хиљада грчких туриста. Осим зими, радо долазе и за ускршње и првомајске празнике.

"Расте број долазака из Грчке и управо због тога смо ми овде у Солуну направили две презентације, и две српске вечери, београдске вечери, како би госте из Грчке подсетили на Београд, на догађаје у Београду, на леп и пријатан боравак који се њима у Београду дешава", каже Слободан Унковић, из Туристичке организације Београда.

Иако, обично, поклон доносе само гости, када су пријатељи у питању, ту нема места формалностима, па смо ми тако од домаћина добили поклон вредан 32 хиљаде евра. Четири стипендије за престижни амерички колеџ у Солуну за школовање у области туризма и хотелијерства.

"Поклон ме је заиста одушевио, не само зато што је то за нас било изненађење, него зато што вреујем да ће стипендије бити додељене правој деци, правим студентима који то заслужују", каже Љиљана Алајбеговић из Туристичке организације Београд.

Ми у Грчку најрадије долазимо лети, док Грци код нас воле да дођу током зиме. Тако је и најбоље, када је туризам двосмера улица. 

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 20. септембар 2024.
16° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи