ЕФЈ: Истражити "случај Јовановић"

Европска федерација новинара (ЕФЈ) позвала је српске власти да истраже нападе и претње упућене новинару Милану Јовановићу и редакцији "Жиг инфо", саопштило је Удружење новинара Србије (УНС).

Тај инцидент је, како се наводи, ЕФЈ пријавио Платформи Савета Европе за заштиту новинарства и безбедности.

У пријави се наводи да је 12. децембра кућа новинара Жиг инфо портала Милана Јовановића у Врчину запаљена, након што су два мотоловљева коктела бачена кроз прозор његове гараже, а да су неидентификоване особе пуцале у његова врата, како би спречиле да Јовановићева породица напусти кућу.

"Јовановић и његова супруга успели су да побегну кроз прозор, гледајући како је спаљена њихова целокупна имовина, укључујући и аутомобил. Јовановић није био повређен, али је тврдио да се пожар догодио због његових текстови о мафији у Општини Гроцка, 20 километара од Београда", наводи се између осталог у пријави коју је Европска федерација новинара упутила Платформи Савета Европе за заштиту новинара.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 19. септембар 2024.
25° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи