Покрајинска влада донирала санитетско возило општини Сребреница

Покрајински секретар за регионални развој, међурегионалну сарадњу и локалну самоуправу Огњен Бјелић, састао се у Сребреници са начелником општине Младеном Грујичићем, где је присуствовао примопредаји санитетског возила које је, за потребе примарне здравствене заштите ове општине, донирала Покрајинска влада.

Средства за набавку амбулантног возила у износу од преко 4,5 милиона динара обезбеђена су из Фонда за пружање помоћи избеглим прогнаним и расељеним лицима, саопштила је Покрајинска влада. 

"Донација Покрајинске владе израз је наше искрене опредељености да дамо допринос бољим условима живота грађана Републике Српске на подручју општине која за реализацију својих развојних потреба ужива снажну подршку грађана Аутономне покрајине Војводине“, истакао је Бјелић.

Подсетивши на то, да је прошле године потписан Протокол о сарадњи између АП Војводине и Републике Српске, Бјелић је истакао да су тиме створени правни оквири за несметану сарадњу, те да је важно у потпуности их искористити.

Бјелић и Грујичић су оценили да је од великог значаја сарадња привредних комора из Војводине и Српске ради што ефикаснијег повезивања компанија, посебно из области прераде воћа и поврћа и металске индустрије.

У циљу размене знања у припреми пројеката прекограничне сарадње, током ове године два представника општине Сребреница успешно су завршили специјалистички Програм "Управљање регионалним развојем кроз ЕУ фондове", који већ неколико година спроводи Покрајински секретаријат за регионални развој, међурегионалну сарадњу и локалну самоуправу.

Примопредаји амбулантног возила општини Сребренца присуствовао је и директор фонда за пружање помоћи избеглим прогнаним и расељеним лицима Душко Ћутило.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 29. март 2024.
15° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво